fbpx
-
DAGE
-
TIMER
-
MINUTER
-
SEKUNDER

Lær at bære dit barn på ryggen! Særligt tilbud indtil d. 1 juli!

De 4 hyppigste (og fordelagtige!) årsager til rygbæring

Langt de fleste der bærer deres børn, starter ud med at bære på maven. Det er nemmest, det er hurtigst at lære og det er praktisk mens barnet er helt lille.

Men der kommer et tidspunkt, hvor det føles helt naturligt at begynde at rygbære i stedet for at bære dit barn på maven eller hoften. Hvornår dette tidspunkt kommer, kan dog være meget individuelt.

Hvis du er ny i at bære, anbefales det at du venter med at bære dit barn på ryggen indtil det er ca. 4 mdr. og selv kan holde hovedet. For når barnet er stærkt nok til selv at holde hovedet, er der en væsentlig mindre risiko for, at barnet får lukket af for sine luftveje, hvis det falder i søvn.

Er du derimod en erfaren bærer og har styr på hvordan du sikre barnets luftveje, så kan du bære på ryggen allerede fra fødslen.

Hvilket bæreredskab skal jeg vælge?

Ligesom med frontbæring, er udvalget af bæreredskaber, som kan bruges til rygbæring, meget stort. I første omgang vil det helt naturlige skridt derfor være, at fortsætte med at bruge samme bæreredskab, som du har anvendt til at bære dit barn på maven. Dog er der enkelte undtagelser, fx bør du ikke anvende strækvikle til rygbæring pga. sikkerheden.

Lær at bære dit barn på ryggen i en fastvikle

Med blot 4 simple trin kan du gå fra at være uerfaren i rygbæring, til at kunne bære dit barn i en fastvikle – sikkert, trygt og komfortabelt.

Fordele ved rygbæring

Der er mange gode effekter ved at du bærer dit barn. Og det ligegyldigt om det er på maven, på hoften, på ryggen, i armene, i bæreredskab eller noget helt andet. De positive effekter kommer af det tætte bånd der skabes mellem barn og bærer. Men udover det findes der også 4 specifikke fordele som du udelukkende opnår ved rygbæring.

– Stort barn

Når dit barn når en hvis størrelse, kan det blive besværligt at bære barnet på maven, fordi I simpelthen støder hovederne sammen. I nogle tilfælde kan det løses ved at sætte barnet lavere. Men hvis barnet har en meget lang overkrop eller du selv har en rimelig kort overkrop, så kan det give følelsen af at du støder dine lår mod barnet, når du bevæger dig rundt. Desuden vil barnet ofte sidde løsere når det sænkes længere ned og barnet vil derfor også føles tungere at bære på.

– Vægtfordeling

Mange vælger netop at begynde at bære på ryggen, fordi barnet bliver for tungt at bære foran. Barnet bliver selvfølgelig ikke fysisk lettere af at komme om på din ryg. Men måden hvorpå du kan fordele barnets vægt ud over din overkrop er meget forskellig fra frontbæring til rygbæring. Du vil netop ikke have samme problem med at I støder hovederne sammen. Og barnet kan derfor komme til at sidde højt og ofte også tættere ind mod dig. Afstanden mellem jer er en vigtig faktor, da er afgørende for hvor jeres fælles tyngdepunkt ligger. En forskydning udad på blot få centimeter vil gøres at barnets vægt føles 3 gange så stor.

– Udsyn

Den høje placering på ryggen, er ligeledes en hyppig årsag til at mange vælger at gå i gang med rygbæring. Når barnet når “den nysgerrige alder” kan det være svært at få barnet til at acceptere at blive båret mave mod mave, da udsynet er for dårligt. Ved at flytte barnet om på ryggen og få det højt op, giver du barnet mulighed for at kigge over din skulder. Herfra kan barnet følge med i verden omkring jer. Men modsat udadvendt front bæring, så har barnet stadig muligheden for at gemme sig væk, hvis verden alligevel bliver for overvældende. Det kan også være en nem måde at snakke med barnet om hvad I ser, når I går tur. For barnet sidder med ansigtet lige ved dit øre og du kan derfor nemmere høre hvad det fortæller dig.

– Frie hænder

Sidst men ikke mindst, giver rygbæring endnu større frihed til at lave ting, mens du bærer dit barn. Du er ikke begrænset af at kunne nå rundt om dit barn, men har derimod begge hænder frie. Desuden er der også en vis sikkerhed i at få barnet om på ryggen. Det giver fx bedre mulighed for at tage barnet med i køkkenet. Du ikke behøver at bekymre dig om skærpe knive eller sprøjt fra en varm stegepande. For dit barn sidder beskyttet bag ved dig, i modsætning til, hvis du bar barnet på maven.

Vil du vide mere?

Er du i tvivl om hvordan du kommer i gang med at bære dit barn på ryggen? I videokurset “Sådan bærer du dit barn på ryggen i en fastvikle”, bliver du guidet igennem hele processen trin-for-trin. I blot 4 simple trin kan du gå fra at være uerfaren i rygbæring til at bære dit barn i en fastvikle – sikkert, trygt og komfortabelt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *